2014. július 16., szerda

Simone Elkeles: Láncreakció



Simone Elkeles: Láncreakció



Fülszöveg:

A szókimondó, és meglehetősen szabadszájú középső Fuentes testvér, Carlos, nem találja a helyét Mexikóban, ezért a család visszaküldi Amerikába Alex és Brittany közelébe, hogy távol tartsák a bajtól. Ami természetesen Coloradóban is rátalál. Már az első hetekben összeakasztja a bajszát a helyi kábítószer kereskedőkkel, ráadásul megismerkedik egy különös lánnyal, aki szabadidejében hegyet mászik, autót szerel, és meleg a legjobb barátja. Carlos úgy gondolja, hogy Kiara Westford túl jó hozzá, ezért igyekszik érzelmileg nem belebonyolódni a kapcsolatba. Kiarát viszont elvarázsolja az a néhány pillanat, amikor Carlos az igazi énjét mutatja meg. Szó szerint fájdalmas az egymás felé vezető út. Vajon mindketten túlélik a közeledést?



Borítóról:

Hát legalább hűek voltak a könyvhöz a borítón is. Ez a jelenet valóban szerepel benne, de nem vagyok 100%-ig oda érte. A könyv borítójának felső részén azok a csillagok és szívecskék számomra teljesen elrontják az összhatást. Bár lehet, hogy csak az elfogultság beszél belőlem, mert a kedvenc borítóm a sorozatból A vonzás szabályai.



Könyv:

 Elérkezett ez a pillanat is. Egy tökéletes könyvsorozat lezárásához érkeztünk. Keserédes volt olvasni, mert tudtam, hogy ez az utolsó Fuentes testvér története. Luis Fuentest ismerhetjük meg jobban. Az eddigi könyvekben még egy kedves és aranyos kisfiú volt, de a Láncreakcióra felnőtt.
 Ő is egy igazán forrófejű Fuentes, de ennek ellenére jó gyerek, aki jól tanul, céltudatos és imádja a családját. Az adrenalin függősége sok zűrös helyzetbe sodorja élete során. Mivel ő is egy Fuentes ezért ő is nagy rajongója az ellenkező nemnek. De a végén megtalálja az igaz szerelmet.
 A mostani főhősnőnk, Nikki már nem olyan ártatlan, mint a sorozat többi főhősnője. Sok fájdalmat élt már meg, sok csalódás érte, ezért érthető, hogy Luisnak sem olyan könnyű a bizalmába férkőznie. Nikki egy kemény csaj, de van egy gyengéd oldala is. Szeret a rászorulóknak segíteni és egy állatmenhelyen dolgozik. Fontos neki, hogy meg tudjon bízni valakiben és az az igazat mondja neki. Azt viszont nem értettem, hogy ha ő mindig elvárja, hogy Luis őszinte legyen vele, akkor ő miért nem vallja be a titkát. Na de mindegy végül elmondták egymásnak a titkaikat.
 Tetszett, hogy ebbe a történetben is helyet kapnak a korábbi szereplők, így megtudhatjuk, hogy mi is lett velük. Megismerhetjük a legifjabb Fuentest is, a kis Pacot, aki valami borzasztó cuki kisbaba. Imádom, hogy nagyobb szerepük van a történetben a Fuentes tesóknak. Carlos beszólásain most is csak nevettem. Imádom minden egyes szavát és Kiarával itt is nagyon édesek voltak.
 A kedvenc jelenetem az volt, mikor csónakázni mentek, ott már majdnem teljesen megtört a jég, mindkét fél irányából, de a családi játékos is nagyon jó rész volt.
 Luis is belekeveredik a Latin Vérbe, mint ahogy a testvérei is. Ő is a családját akarja megvédeni, de amikor problémája akad, azzal, hogy ki is a családja igazából egy kicsit elveszti a fejét és bajba keveri magát.
 A végére besűrűsödtek a cselekmények elég izgalmassá vált a helyzet. A kötet maga egyébként is tartalmaz akció dús részeket, de a vége igazán érdekes volt. Sajnos ebből a könyvből sem hiányzott a tragédia, de összességében nem arra épült. Végül mindenkire rátalált a szerelem akár a legváratlanabb helyeken.
 Zárásképp: egy nagyon szerethető párost kaptunk most is, de az én szívemben a Vonzás szabályai foglalja el az első helyet. Carlos és Kiara párosa verhetetlen az én szememben.
 Azért szívesen olvasnám tovább a Fuentesek szerelmi vívódásait, akár a következő generáció, akár a három testvér további életét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése