2014. július 16., szerda

Rachel Hawkins: Hex Hall


Rachel Hawkins: Hex Hall



Fülszöveg:

Négy évvel korábban Sophie Mercer rádöbbent, hogy ő egy boszorkány, amiből természetesen jó pár kalamajka származott. Anyja, aki a boszorkányság képessége nélkül született, mindenben segítette őt, és csak akkor lépett kapcsolatba Sophie boszorkánymester apjával, akit a lány csak fényképről ismert, amikor nagyon szükségesnek látta. Egy napon aztán, amikor Sophie egyik bűbája meglehetősen rosszul sült el a szalagavató bálon, és túlságosan magára vonta az emberek figyelmét, apja úgy döntött, felügyeletre szorul: a Hex Hallba, egy világtól elzárt nevelőotthonba küldte őt, ami a problémás viselkedésű prodigiumok (vagyis boszorkányok, tündérek és alakváltók) gyűjtőhelye.
A hasonszőrű csodabogár tinikkel töltött első nap végére Sophie szép kis listával dicsekedhetett: három erős, szupermodell kinézetű ellenséget szerzett, egy szívdöglesztő boszorkánymester iránt érzett bimbózó szerelmet, egy ijesztő kísértet kezdte követni, és kapott egy szobatársat, akiről kiderült, hogy a suli leggyűlöltebb diákja és ráadásul vámpír. A legrosszabb azonban akkor következett be, amikor Sophie rádöbbent, hogy a diáktámadások első számú gyanúsítottja az ő szobatársa és egyetlen barátja.
A vérfagyasztó rejtélyek egyre sokasodtak, Sophie pedig kénytelen volt felkészülni a legnagyobb fenyegetésre, nevezetesen hogy egy ősi, titkos társaság mindent megtesz azért, hogy elpusztítsa a prodigiumokat –kiváltképp őt.



Borítóról:

A borító nagyon tetszik. Plusz jó pont, hogy nem teljesen független a szövegtől. Az erdő, a tó még a ruhák is megjelennek a könyvben, bár a macskát akármennyire tetszik is nem tudom hova kötni. Bár jó ötlet egy boszorkányos könyvhöz egy édes fekete macskát kapcsolni, de ő nem jelenik meg a történetben.



Könyv:

 Ezzel a könyvvel a BTK során találkozta, ahol küzdöttem érte, sajnos sikertelenül. De végre megszereztem és csak ez számít.
 Maga az alaptörténete nagyon tetszett. Bemutatja az egész prodigium társadalmat és beilleszkedésüket az emberek közé. Persze vannak olyan prodigiumok, akiknek ez a beilleszkedés nem megy olyan jól és felfedik magukat, ezeket a fiatalkorú angyali erővel megáldott személyeket a Tancsács elkülöníti. Erre a célra szolgál a Hekaté Hall, vagyis a Hex Hall. A Hex Hallba tündérek, alakváltók, vérfarkasok, boszorkányok, boszorkánymesterek és vámpírok kerülnek.
 Sophie egy felettébb rosszul elsült szerelmi varázslat miatt kerül ide, ahol megismerkedik az új szobatársával Jennával, aki vámpír és állítólag megölte az előző szobatársát. Már az első napján találkozik a hely 3 legnépszerűbb csajával, akikbe a legkevesebb kedvesség és együttérzés szorult (Elodie, Anna, Chaston). Persze milyen iskola lenne ez, ha már az első nap ne találkozna a legnagyobb szerelmével, aki egy boszorkánymester, maga Archer Cross, aki, mint kiderült mégsem olyan jó választás, mint az ember, vagy boszorkány, vagy démon… gondolná.
 Ahogy halad a történet kiderül Sophie családi háttere is. Az apja a Tanács vezetője, aki miatt az itt lakó prodigiumok ide kerültek. Ez is csak lentebb löki Sophiet népszerűségi listán.
 A történet elején a főhősnő egy tutyi-mutyi alak, aki egyáltalán nem volt számomra szimpatikus. De ahogy haladtam előre egyre mélyebben a történetben, a csaj több jó pontot szerzett. Bár én nem értem, hogy ha Jennával tényleg olyan jó barátok lennének, miért is hagyja azt, hogy sértegessék a barátnőjét és kiröhögjék, na de ez csak az én véleményem.
 Jenna egy igazán kedves karakter. Amolyan legjobb barátnő típus. Nem a megszokott sémára épül a karaktere, de ez csak feldobja a történetet. Bár ha egy olyan rózsaszín mániás csajjal lennék összezárva, mint amilyen ő is, biztos, hogy már az első nap sikítva menekülnék el.
 Izgalmas volt találgatni, hogy vajon ki ölhette meg Hollyt és ki támadhatott a többi lányra. Bár a találgatásaim nem találtak célba, azért nem lőttem túl nagyot mellé.
 Furcsa volt, hogy senki nem vette észre, hogy a boszorkánykör démont idézett. Bár ahogy Sophie, úgy én sem értem, hogy mire kellett nekik egy démon. Az oké, hogy nagyobb erőt akartak, de erre biztos, hogy lett volna más mód is.
 Megismerkedhetünk a prodigiumokra vadászó közösségekkel is. A legveszélyesebb a L’Occhio di Dio azaz Isten Szeme. Ezen kívül van még a Szövetség és a Brannickok. A Hex Hallban sok nem derül ki egyik csoportról sem, de gondolom a további részekben, majd még nagyobb szerepet kapnak.
 Összességében egy nagyon érdekes és izgalmas könyv volt. Várom a többi részt és remélem azok is ilyen jók lesznek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése