2014. december 27., szombat

2014 borítói

Sziasztok!

Remélem mindenkinek jól telt a karácsonya, kaptatok sok szép könyvet és egy kis időt töltöttetek a családotokkal is. :)
Így év végéhez közeledve egyre több összegző poszt kering az interneten és mivel különös módon vonzódom a borítókhoz ezt választom az én kis összegzésemnek.
Tudom, tudom, nem a borítója alapján ítélünk meg egy könyvet, de valljuk be, hogy mindenki szereti a szép borítókat. Így hát próbáltam összeszedni a számomra szép 2014-es könyveket, amik borítójuk alapján illenek ebbe a kategóriába.

Akkor térjünk is a lényegre: 

Lauren Kate-Fallen in love – SzerelembenLauren Kate Fallen sorozatának az összes borítóját imádom, bár a történetekkel, már nem kerültem ilyen szoros kapcsolatba. A Szerelemben borítója is gyönyörű szép lett. Tetszik ez a nagy gótikus fekete ruha. Nekem a borító alapján nem a szerelem jutna eszembe, egy kicsit lehangoló és szomorkás. De hát ahogy azt a borítón is látjuk ,,Az igaz szerelem soha nem mond istenhozzádot."Sophie Jordan-Hidden – MenedékMár az első réz kapcsán is nagyon áradoztam a borítóról és most is csak ugyanazt tudom elmondani. Nagyon szép és meseszerű ez a borító. Tetszik a vörös és a kék együtt és az is nagyon megragadja a figyelmem, hogy a felirat illik a lány szeméhez, ami szintén nagyon szép (imádom a kék szemeket). Ismét látunk egy kis sárkánybőrt és átalakult sárkány szemeket, de közben megőrizte a lány az emberi alakját is.


Jennifer L. Armentrout-Origin – EredetEz a borító teljesen más, mint a sorozat eddigi borítói, ami szerintem nem is baj. Néha kell a változatosság. Gondolom Katy az előző rész befejezése miatt nem került fel a borítóra, de mint már sokszor megénekeltem, én nem vagyok elégedett Katyvel a borítókon, úgyhogy nekem nem is hiányzik. ,,Felperzseli a világot, hogy megmentse a szerelmét..." amit láthatunk is a képen, ugyanis Daemon mögött lángokban áll a táj. Na meg persze az az elvakult és egy picit ijesztő tekintet, ami elárulja, hogy tényleg mindent meg tenne... Kíváncsi vagyok a könyvre is, de mivel most csak a borítót kell figyelembe venni engem megvettek vele.Cassandra Clare-A végzet ereklyéi 6. – Mennyei tűz városaA Végzet ereklyéi befejező kötetéhez minden rajongó nagy reményeket fűzött, ugyanakkor a borító eléggé megosztotta az embereket. Volt akinek nagyon tetszett és volt, aki utálta. Nekem személy szerint nagyon tetszik. A kép alján a tűz tökéletesen szimbolizálja Jaceben tomboló gyilkos tüzet. A háttérben elterülő kietlen táj pedig a démonvilág lehet. Clary és Sebastian a középpontban a fegyvereikkel. Clary vörös haja, valami meseszép és ahogy Clary a fényben van Sebastian pedig a sötétben tökéletesen kifejezi az ellentéteket. A borító csupa ellentétes hatásokból áll és ez nekem nagyon bejön.


Beth Revis-Túl a végtelenenA történet a világűrben játszódik, így hűen hozzá a borító is ehhez illeszkedik. Egyszerű és közben még is tökéletes a borító, a kis csillagokkal a sok színnel, de a fekete alakok sziluettével jól kiemelkedik a színek kavalkádjából. Ez az a borító, ami ha bemész egy boltba egyből a szemed elé kerül, mert kiemelkedik a sok egyforma, egyhangú borító közül.


Stephen King-Álom doktorAz Európa könyvkiadó most igazán kitett magáért. Ez a borító a nagy nézelődés közepette nagyon megragadta a figyelmem, egyszerűnek tűnik, de egy kicsit több rejlik benne. Az egész borítót kitöltő cím füstös hatással került rá és a hátteret jól elnyomja. A háttér vörös és egy női arc tekint vissza ránk. A könyv címéből kiindulva tényleg olyan, mint egy álom, hisz a füstöt se tudjuk megragadni ugyanúgy, mint ahogy az álmainkat se.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése