2016. november 4., péntek

Jay Crownover: Nash -Marked Men 4

Képtalálat a következőre: „marked man 4”

Jay Crownover:  Nash

Fülszöveg:

A múltjuk határozza majd meg a jövőjüket?
Saint Ford keményen dolgozott, hogy elérje gyerekkori álmát és nővér lehessen. Mivel teljesen a munkájára és a betegeire koncentrál, nincs hely az életében a szerelemnek. Nincs szüksége rá, hogy egy pasi belibbenjen a nyugodt, rendezett életébe - főleg ha az a bizonyos pasi felejthetetlenül szexi és korábban már összetörte a szívét a gimiben. A sötét Nash Donovan talán nem emlékszik rá vagy a fájdalomra, amit okozott neki. De feje tetejére állította a világát, és most megint megpróbálja ugyanezt.
Saintnek fogalma sincs róla, hogy Nash már nem csak egy egyszerű csábító, mint aki régen volt. Az, hogy rájött egy családi titokra, mindent megváltoztatott, és most próbál rájönni, milyen jövő elé néz. Nem terelheti el a figyelmét egy csinos kis ápolónő, akibe úgy tűnik, mindenhol beleszalad. Mégis, nem tagadhatja, hogy megvan köztük a vonzalom, ahogyan azt sem, hogy mennyire küzd ellene a lány. De a vicces, kedves és elképesztően gyönyörű Saint túl jó ahhoz, hogy egyszerűen csak elengedje, főleg mivel ő az egyetlen, akinek értelme is van az életében.
Amikor Nash rájön az igazságra a múltjával kapcsolatban, rájön, hogy lehet, hogy már el is veszítette Saint szívét, mielőtt igazán esélye lett volna küzdeni érte. Most Saintnak kell dönteni: Nash megéri-e a kockázatot, hogy megint kockáztassa a szívét?

Borító:

Még mindig nem szeretem, ha arc is látható egy borítón, de ilyen esetekben, amikor az az arc ennyire tökéletes és még a történet leírásához is passzol, elnézem ezt is. Azok a szemek.... hát nem nagyon lehet mit mondani, ha nézem a borítót, a szavak nem igazán jutnak eszembe. Viszont örültem volna egy olyan képnek inkább, amin nincs kapucni a fején és látszik egy kicsi legalább a fején lévő tetoválásból is. Ennek ellenére én ezzel is meg vagyok elégedve. 

Könyv:

Sokat agyaltam azon, hogy írjak- e erről a könyvről, mert nem az a tipikus, amit általában olvasok és a tartalma miatt nem is tudom teljesen kívülállóként szemlélni több okból is, ezért nekem ez egy személyesebb könyv, mint a többi. Jobban át tudtam érezni ezeket a helyzeteket, mint például egy vérfarkastámadást. Mondjuk ez a könyv jellegéből is adódik, mert minden természetfelettit nélkülöz (kivéve a természetfeletti jó pasikat).
De pont azért jutottam arra, hogy mégis megírom, mert legalább kicsit szélesítem a kört a blogon. Kell néha egy kicsit más is.

Nash sokban különbözik az eddigi srácoktól. Sokkal kedvesebb és őszintébb és nagyon nagyon dögös. Na jó ebben nem különbözik, a többiektől, mind szuper szexi pasi.
Nash története abban a korban játszódik, amikor a fiúk nagy része már meg van szelídítve, így a többiek is csak a nagy Ő-re várnak.
Nashről is ez a vágyakozás érződik valahol nagyon mélyen, mert mellé az élete teljesen a feje tetejére állt.
A nagybátyáról kiderül, hogy igazából nem is csak az, akinek eddig hitte, hanem az apja és ha ez a hír még nem lenne elég, súlyos beteg is és kórházba kerül. Ezek külön külön is sokkolóan hatnak az ember életére, de együtt teljes KO-t okozhatnak. Nasht is eléggé szétcsapja ez a hír és magába is zuhan tőle, de szerencsére megjelenik a fény is az alagút végén Saint személyében, aki ápolónő, így van némi belátása Phil, Nash apjának állapotába is.
Elég nehéz olvasmány ez a könyv, mert a szexjelenetek mellett elég nagy szerepet kap a betegség és a megküzdés is. Sok érzelem van a könyvben, így az olvasóban is, van hogy mérhetetlen harag vagy szomorúság, de persze vannak jó pillanatok is, amikor vadabb érzelmeket élhetünk át.
Saint és Nash viszonylag gyorsan egymásra hangolódik, de Saint elég magának való lány. Kicsit elvontnak mondható és talán még a fura lenne rá a legjobb jelző. Már ahhoz is kell egy kis másság, hogy valaki ápoló legyen, mert valljuk be őszintén a legtöbb ember nem szívesen csinálná, azt amit ő. Zárkózott és nincs túl sok önbizalma, de Nash sikeresen áttöri a falakat. 
Az ember azt gondolná, hogy már semmi újat nem tudnak hozni a sorozat könyvei, de ez nem igaz. Nagyon hasonló a történetvezetés, de minden könyv teljesen más. Itt is megvannak a hullámhegyek és völgyek, de ezeket gyorsan rendezik és annak ellenére, hogy ők maguk sem igazán tudják, hogy mit akarnak, belül még is érezhetik, mert mindig gyorsan visszatalálnak a másikhoz.
Az eddigi szereplők is egész sokat megjelennek, bár már nem olyan vadak mint voltak, azért még mindig nem átlagosak és ez egy nagyon nagy pozitívum.
Phil betegségéről Nash későn szerez tudomást, így gyorsan kell feldolgoznia a tényeket is, ami azért okoz nehézségeket. Mivel már nincs sok idejük együtt, ezért mindent, felpörgetett sebességgel kell végezniük. Phil, Rulera és Nashre hagyja a tetováló szalont és ha ez még nem lenne nekik elég nagy falat, akkor kapnak a nyakukba még egy szalont, amit teljesen nekik kell létrehozniuk, Phil kis iránymutatásaival. Ez a helyzet maga nehéz lenne, munka mellett, nem hogy még ismerkedésre is maradjon az embernek ideje. Nash ezt is megoldotta és én csak csodálni tudom ezért. 
Saint ápolónő, aki imádja a munkáját (ezt meg tudom érteni), de hajlamos túlzásokba esni. Ő is rengeteget dolgozik és haza is viszi néha a munkáját fejben.
Saint családi élete sem mondható messziről sem tökéletesnek, és ő is küzd ezzel. Mondjuk határozottan nincs olyan rossz helyzetben, mint Nash.
A mellékszereplők közül egyet szeretnék kiemelni, Royalt, Nash új szomszédját, aki csinos és vicces is. Nagyon csíptem a humorát és, hogy ennyire közvetlen, mondjuk ez már majdnem a túl közvetlen és a tapadós közé esik. Biztos, hogy nem véletlen érkezett meg ő sem. Annyira remélem, hogy ő lesz Asa szerelme. Mókás páros lenne a rendőrnéni és a bűnöző srác. 

Mindentől eltekintve ezek a srácok és lányok egy olyan összetartó családot alkotnak, amiről mindenki álmodozik és a legnehezebb helyzetekben is támogatják egymást.

MINDENKINEK ajánlom ezt a sorozatot és ezt a könyvet is. Emlékezetes marad annyi biztos.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése