2016. május 5., csütörtök

Kelley Armstrong: Sötét erő trilógia 2. – Ébredés

Kelley Armstrong: Sötét erő trilógia 2. – Ébredés

Fülszöveg:

Chloé Saunders menekülése közben őrült felfordulást okoz… szó szerint…
Chloé Saunders valaha teljesen hétköznapi tinilány volt – legalábbis ezt gondolta. Aztán rájött a megdöbbentő titokra, hogy nem más, mint egy két lábon járó tudományos kísérlet. Születésekor az Edison Csoport névre hallgató gonosz tudóscsapat genetikai módosítást hajtott végre rajta.
Chloé megváltozott, egyedülálló képességgel rendelkező nekromanta lett, aki szellemeket lát, feltámasztja a halottakat, és ez gyakran szörnyűséges következményekkel jár. S ami még rosszabb, egyre erősödő képessége fenyegetést jelent az Edison Csoport fennmaradó tagjai számára, akik úgy döntenek, ideje véget vetni ennek a kísérletnek – örökre...
Így Chloénak az életét kell mentenie, három másik különleges tinédzserrel együtt: egy sármos varázslófiúval, egy zaklatott vérfarkassal és egy temperamentumos kis boszorkánnyal. Közösen van csak esélyük a szabadulásra. De vajon bízhat-e Chloé új barátaiban?
A lenyűgöző Sötét Erő Trilógia második kötete. Erőteljes és magával ragadó történet.
Készülj fel! Lélegezz!


Borító:

A sorozat borítói teljes harmóniában vannak. Összeillenek és mindig ugyan az van a középpontban, a nyaklánc. Ami jó ötlet, mert a történetben is nagy szerepe van.
A borítót ugyan teljes mértékig kitölti egy szereplő, de ez nálam még teljesen oké, mert nem látjuk az arcát, de azért mégsem csak egy egyszerű borítót kapunk, hanem azért van is rajta valami.
 A cím gyönyörű betűtípusa is fantasztikus találat. Mondjuk ez a narancssárgás szín nekem nem tetszik, főleg, mert túlságosan beleolvad a hajába, de a formája nagyon szép.

Könyv:

Nagyon megszerettem ezt a sorozatot, pedig csak véletlen akadtam az első részre.
Nem egy tipikus sztori szerintem, mert nincs minden második oldalon valami csöpögős szerelmi vallomás.  A szerelmi szálak, ha lehet ennek nevezni igazából elkezdődtek már az első részben, de csak most a második kötetben találunk olyat, amire már rá lehet mondani, hogy ez már valami flört, vagy legalábbis az lesz belőle.
Ha a történetet szerelem szempontjából nézzük, akkor Chloénak 2 srác közül kell választani, akik testvérek. A fiúk nem is lehetnének különbözőek. Simon egy hétköznapi fiú, normális testfelépítéssel és átlagosan helyes kinézettel, aki humoros, szeret beszélgetni és rajzolni. Ja mondjuk nem teljesen átlagos, mert varázserővel bír.
Derek az ellentéte. Magas, izmos, sötét hajú, nem éppen vonzó, mogorva és nem egy életvidám teremtés.
Chloé nem nagyon tud a könyvben azzal foglalkozni, hogy melyik fiú iránt is táplál inkább gyengéd érzelmeket, mert egyfolytában menekülniük kell és a képességüket csiszolni.
Több titokra is fény derül, amire az előző részben nem kaptunk választ, de a fiúk számára legfontosabb titokra, miszerint hol is van az apjuk, még mindig nem kapunk választ, bár az eltűnésével kapcsolatban derülnek ki újabb dolgok.

Megtudhatjuk ki volt az áruló az első részben.

Reát nem igazán ismerjük meg jobban ebben a részben, de Tori már annál nagyobb szerepet kap és persze Liz is.
Új szereplők is feltűnnek, akiket nem tudok még hová rakni, hisz csak most kapcsolódtak be és nem tudunk róluk semmit.
Mint már említettem nincs konkrét szerelmi kapcsolat, de vannak olyan részek, ami nekem nagyon tetszett, ezek szerintem a cselekmény szempontjából nem spoileres részek, de azért kiírom, hátha valaki ennyire nem szereti, a spoilereket.
Szóval:
SPOILER!
Vannak olyan részek, amikor ételre és/vagy ruhára van szükségük, ilyenkor Chloé számára Derek vásárol, ám szegény nagyon mellényúl mindig. De szerintem annyira édes, hogy ő akarja megvenni és nem engedi át másnak ezt a feladatot. Ám egyszer ő is belátta és megígérte Chloénak, hogy ha vége a menekülésnek, azt kapja, amit szeretne.
SPOILER VÉGE!

A történet izgalmas, fordulatos és én nem találtam benne olyan részt, amire azt mondtam, hogy ez unalmas. Szóval a figyelmem teljesen lekötötte.
Tetszett ez a rész is és épp a 3. kötetet olvasom, ami szintén tetszik. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése