2016. május 18., szerda

Becca Fitzpatrick: Csitt, csitt


Becca Fitzpatrick: Csitt, csitt


Fülszöveg:

EGY SZENT ESKÜ
EGY BUKOTT ANGYAL
EGY TILTOTT SZERELEM
A romantika nem szerepelt Nora Grey tervei között. Az iskolában egy sráchoz sem vonzódott különösebben, akármennyire is próbálta erőltetni legjobb barátnője, Vee. Aztán feltűnt Folt. Simulékony mosolyával és tekintetével, amivel mintha a lány veséjébe látna, Folt legjobb belátása ellenére is vonzza Norát.
Azonban néhány rémisztő találkozás után Nora már nem tudja, kiben bízzon. Úgy tűnik, Folt mindenhol ott van, ahol ő is, és többet tud róla, mint a legközelebbi barátai. Nora nem tudja eldönteni, hogy a fiú karjaiba kellene-e omlania vagy inkább menekülni és elrejtőzni előle. És mikor megpróbál válaszokat találni, egy olyan igazságot fedez fel, ami sokkal nyugtalanítóbb, mint amit Folt közelsége okoz. Végül egy ősi csata közepén találja magát, halhatatlanok és bukottak között - és mikor arra kerül a sor, hogy ki mellé álljon, a rossz választás Nora életébe kerül.


Borító:

Nem is tudom hol kezdjem. A színei, a kép, az összhatása nagyon ott van. Imádom az egészet. Nincs sok feltűnő szín, de a szürkéhez tökéletesen passzol ez a kis piros. Nagyon jól kiemeli a részleteket.
Meg persze a zuhanó angyal sem utolsó. Nem látszik belőle sok, de annyira sikít róla, hogy tipikus Folt, jobbat elképzelni sem tudtam volna. 
A letépett tollak is illenek a borítóra, és a történet is erről szól, így még inkább passzol az egész. Egy képpel le tudták írni az egész történetet szerintem és ennél hangulatosabb borító nincs sok.


Könyv:

Annyira imádom ezt a könyvet, hogy a saját példányom már rongyosra van olvasva, de szó szerint. Ha nem olvastam már minimum hatszor, akkor egyszer sem, szinte már tudom az egészet kívülről.
Egy nagyon izgalmas nyomozgatós, se veled se nélküled történet, ami ahol kell aranyos, de izgalmas is tud lenni. Néhol még mellbevágó is. 
Mivel már olvastam az egész sorozatot (és minden részét imádtam), így látom egészben a történetet és tudom, hogy ez egy nagyon jó indítás. Felvezeti a történéseket és megadja az olvasónak a lendületet, hogy a többit is olvasni akarja, de azonnal. Legalábbis belőlem ezt váltja ki.
Vannak olyan jelenetek, amiket többször olvastam már, mint magát a könyvet, ilyen a motelos rész és a főzőcskézés is. Ezeket nem tudom megunni, mondjuk az egész könyvvel így vagyok.
Folt és Nora szerethető karakterek, de Nora barátnője Vee nekem egyik olvasás alatt sem lett túl nagy kedvencem. Egyszerűen irritál és nem tudok vele mit kezdeni. Néha benyúltam volna a könyvbe és párszor fejbe csaptam volna az egyik magassarkú csizmájával, hogy álljon már le. Magában azzal hogy pörög nem lenne gondom, de  egyszerűen elviselhetetlen.
Nora eddig nem igazán foglalkozott a pasizással, erre most egyből kettő is legyeskedik körülötte. Szerencsére jól választ, de ezt majd mindenki maga dönti el. Nem igazán volt vidám élete és ez ezután sem mondható el róla. Vonzza a bajt. Így hát Foltot is.
Folt egy nagyon vagány bukott angyal, aki poolt játszik, fogadásokat köt és motorozik. Nem az a fajta pasi, akit az anyák szeretnének a lányuk mellett tudni, de titokban szerintem minden lány egy ilyen pasiról álmodozik.

Hihetetlenül jó könyv, nyitókönyvnek nagyon erős. Egy 4 részes könyvsorozat, ami telis tele van fordulatokkal, drámával és azért szerelemmel is. Nekem annyira nem a kedvencem a második és harmadik rész, de a negyedik zárókönyv ismét hihetetlenül erősre sikerült. Fantasztikus sorozat és mindenkinek ajánlom, mert hiába nem tetszett annyira a második és harmadik rész, őket is többször olvastam, ebből is látszik, hogy azért nem rosszak, csak nem ütnek akkorát, mint a nyitó és zárókötet.

Ti olvastátok már? Kinek mennyire tetszett?

2 megjegyzés:

  1. Még csak most kezdtem el olvasni, de eszméletlenül jó könyv!!! :) Örülök, hogy írtál róla, és hogy megmutattad. :)

    VálaszTörlés
  2. Örülök, hogy általam eljutott még valakihez ez a fantasztikus könyv. Annak is örülök, hogy tetszik. :)

    VálaszTörlés