2016. április 3., vasárnap

Jennifer L. Armentrout: Shadows


Jennifer L. Armentrout: Shadows

Fülszöveg:

Dawson Black mindenre számított, csak Bethany Williamsre nem. Egy luxen, vagyis egy földre szállt idegen számára a földi lányok, nos…, érdekesek. De mivel a luxeneknek titokban kell tartaniuk valódi kilétüket, őrültség lenne beleszeretni az egyikbe.
Veszedelmes. Kísértő. Tilos..
Bethany nem tagadhatja le a közte és Dawson közt azonnal létrejött kapcsolatot. És bár nincs szüksége a szerelem bonyodalmaira, mégsem tud távol maradni tőle. Valahányszor összenéznek, Bethany beleszédül.
Elbűvölte. Vonzza. Szereti.
Dawson titka megváltoztatja Bethany életét… és veszélybe is sodorja a lányt. De még Dawson sem tehet kockára mindent egyetlen emberlányért. A sors azonban elkerülhetetlen… akárcsak a szerelem.

Borító:

A Luxen borítókkal engem meg lehet venni kilóra, főleg ha Pepe jelen van. Így engem ez is elvarázsol. Egy picinyke szépséghibája szerintem csupán az, hogy a cím színe ronda. De meg tudok azzal is barátkozni, bár csak nagy nehézségek árán. A háttér valami csodás. Nem is tudom, hogy a sorozat borítói közül melyiknek tetszik legjobban a háttere, de ezt lehet, hogy egy külön bejegyzésben majd kitalálom. Vissza térve ide, ugye ugyan az a személy van a könyvön, mint aki eddig is, csak itt nem Daemonként, hanem Dawson személyében, de ezt olyan jól tudták ábrázolni itt, hogy ha ránézek egyből az ugrik be, hogy Dawson és nem az, hogy Daemon. Talán a mosolygó szemei teszik ezt. A lényeg, hogy a borító, mint eddig mint mesés.

Könyv:

Imádom a Luxen sorozat összes részét. Egyszerűen nem tudok bennük hibát találni. Ebben azért sikerült egy kicsit.
Jó kezdés tudom, de nem tehetek róla. Ahhoz képest hogy milyen rövid egész sokáig olvastam. Ez lehet, hogy a saját hibám és nem a könyvé.
Dawson valahogy nem fekszik nekem. Túl kedves és nem ezt szoktam meg egy Blacktől. Tudom, tudom Dee is kedves Black, de azért valljuk be, ő sem az mindig, én már az utóbbi kötetekben kifejezetten utáltam. Ééés ezzel a mondattal ki is szállt minden gondolat a fejemből, mert a 3. rész körül keringnek, ahol számomra Dee elveszett. Megpróbálom visszatekerni a fonalat és arról írni, amiről akarok is. Szóval Dawson és Daemon amennyire hasonlítana külsőre, annyira különböznek belül. Daemon a seggfej, szókimondó macsó, még Dawson a kedves és barátságos srác. Közös bennük ugyan, hogy bátrak és nem félnek megvédeni, azt akit szeretnek, de azért egy kis erőkülönbség is van kettejük közt.

SPOILER AZOKNAK AKIK MÉG NEM OLVASTÁK A SOROZATOT!
Mivel ez egy előzmény kötet így nem kellett volna elvárnom tőle, hogy megtudjuk belőle mi is történt Dawsonnal és Bethel, a távol töltött idő alatt,sajnos én nagyon hiányoltam ezt. Lehetett volna egy kis epilógus vagy valami róla. Vagy lehetne készülőben egy ilyen kötet is,  nagyon érdekelne és jó volna, ha nem kellene elbúcsúzni tőlük még egy ideig.
SPOILER VÉGE!

Azon kívül, hogy én keveslem Daemon jelenlétét a könyvből más kivetni valóm nincs. Egy cuki kis szerelmi történet, két cuki szereplőről.
Mivel eddig Bethről nem tudtunk túl sokat, csak pár apró részletet így jó volt, hogy megismerhettük a családját és Willt............ Na jó az nem volt jó, hogy már megint látni kellett.
Jó volt Bethet megismerni, mert róla aztán nagyon keveset tudtunk meg eddig.

Megint egy SPOLIER 
AZOKNAK AKIK MÉG NEM OLVASTÁK A SOROZATOT! Ugye Beth viszonylag hamar felbukkan a sorozatban, de az a Beth teljesen más, mint ebben a kötetben. Ez egy kedves lány, aki egy művész, imád festeni és imádja Dawsont, ez az egy nem változik később se, de egy élettelen csajt kapunk, akit nem túl könnyű megszeretni, a Shadows nélkül. Ha már eleve ezzel kezdtünk volna mindent, akkor sokkal másképp láthattuk volna az egészet. 
SPOILER VÉGE!

Azt más is észrevette, hogy az összes könyv eredeti címe "O"-val kezdődik, kivéve ezt? Obszidián, Onix, Opal, Origin, Opposittion és Oblivion... Érdekes, ha valaki tudja ennek az okát, ha egyáltalán van, akkor ossza meg velem is, kérem.
Ez is egy szupi luxen könyv, amit mindenkinek olvasni kell, az egész sorozattal együtt. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése