2016. augusztus 8., hétfő

Kim Harrington: Perception – A hatodik érzék (Clarity 2.)

Kim Harrington: Perception – A hatodik érzék (Clarity 2.)

Kim Harrington: Perception – A hatodik érzék (Clarity 2.)

Fülszöveg:

Mindenki hallott már Clarity „Clare” Fernről. A suliban is jól ismerik, ő a tisztánlátó lány, akinek elég csak megérintenie egy tárgyat, és rögtön emlékképek törnek rá a múltból.Csakhogy Clare egyáltalán nem akarja celebként ünnepeltetni magát. Jobban szeret a háttérbe húzódva csendesen szemlélődni. Különleges képességét nem váltja aprópénzre.
Valaki azonban Clare nyomába szegődik, csábító üzenetekkel és ajándékokkal halmozza el, ahol csak felbukkan a lány. Ki lehet a titkos csodáló? Vajon a vonzó Gabriel, aki miatt Clare szíve mindig hevesebben ver? Vagy talán a lány korábbi barátja, Justin, aki bármit megtenne, hogy újból összejöjjenek?
Egy biztos. Clare-nek mielőbb meg kell oldania a rejtélyt. Az üzenetek egyre baljósabbá válnak, ráadásul egy helybéli lánynak hirtelen nyoma vész. Clare nekilát az igazság felderítésének – mielőtt túl késő lenne.

Borító:

Annyira tökéletes, letisztult, egyszerű és lélegzetelállító. Még az sem zavar, hogy egy arc van a borítón, mert tökéletesen illik. Ráadásul annyira passzol a történethez is, leginkább az egyik jelenethez. Nagyon el lett találva. Sokkal szebb, mint az első rész borítója.

Könyv:

 Egy nagyon könnyed történet, amivel kezdtem a nyarat. Igen egy picit meg vagyok csúszva a bloggal, de hát nálam ez néha elő-elő fordul, de igyekszem összeszedni magam.
A sztori is nagyon laza, annak ellenére, hogy nyomozgatós ez a kötet is, mint az előző és néhol nagyon nyomasztó. Teljesen átérzed, amit Clare érez, legyen az rettegés vagy öröm. Nagyon jól meg vannak írva ezek a részek. Teljesen olyan volt, mintha engem is figyelt volna valaki.
Megtudhatjuk milyen az, ha fordul a kocka és bekerül egy olyan lány a népszerűek táborába, aki eddig a tápláléklánc alján volt. Van itt minden, furcsa barátságok, féltékenység, összetartás. De szerencsére a hirtelen jött népszerűség nem sodorja nagyon magával Claret és nem száll el teljesen, így ismerkedik össze Malloryval, aki nagyon szimpatikus és egy igazi egyéniség.
Clare családját is imádtam, igazi összetartó család és nem csak egy idilli képet kaptunk, hanem egy valós leírást, ami a valódi életben is simán előfordul.
A szerelmi háromszög még mindig tart és még intenzívebb lett. De nem értem Clare miért ilyen döntésképtelen, néha belenyúltam volna a könyvbe és csak megráztam volna, hogy válasszon már, nem igaz, hogy nem látja azt, amit mindenki, hogy melyik fiú is illik hozzá. A két fiú teljesen más elég könnyű dolga lett volna, ha kicsit összeszedi magát, de a végén sikerül neki dönteni és elégedett lettem a döntésével. Bár eléggé elhúzta, én a fiúk helyében nem szenvedtem volna ennyit érte.
A háttérszereplők is szerepeltetve vannak, megismerjük őket is kicsit jobban és ők is haladnak a sztorival. Változnak jó vagy éppen rossz irányba.
Teljesen jó könyv számomra egy hibája azért van. Mégpedig az, hogy már a könyv felétől teljesen nyilvánvaló volt, hogy ki is áll a dolgok hátterében, így semmi meglepetés nem volt. Ezen egy kicsit dolgozhattak volna, hogy ne legyen ennyire nyilvánvaló.
Ennek ellenére nagyon gyorsan a végére értem és nagyon élveztem, mindenkinek ajánlom, aki valami könnyed olvasmányra vágyik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése